Як відбувається екструдування алюмінієвого профілю для ролет на вікна?

Зміст

Що таке екструзія?

Екструзія це спосіб створення необхідного поперечного перерізу профілю шляхом продавлювання через потрібну форму. Завдяки цьому процесу можна виготовляти складні конструкції та обробляти крихкі матеріали, посилюючи їх експлуатаційні властивості.

За допомогою безперервної екструзії можна отримати необмежену довжину профілю, якщо потрібно багато заготовок використовується напівбезперервна екструзія

Екструзію металу можна розділити на категорії залежно від напрямку потоку екструзії, середовища, що використовується для докладання зусилля, робочої температури тощо.

Типи процесу екструзії:

Пряма екструзія є найпоширенішим варіантом. Починається із завантаження нагрітої заготовки в контейнер порожнини преса, де за нею міститься фіктивний блок. Після цього механічний або гідравлічний штовхач тисне на матеріал, виштовхуючи його через матрицю. Поки деталь гаряча, її розтягують для випрямлення.

Екструдований алюмінієвий профіль є одним з найпопулярніших продуктів, розроблених в останні роки. Незалежно від особливостей застосування профіль повинен відповідати вимогам ГОСТу.

24.06.2024
Автор: Антон Коваленко
Залиште нам повідомлення

Як ми можемо Вам допомогти?

Заповніть поля
Дякую! Ваш лист відправлений