Які бувають укоси на вікна?

 

Металопластикові конструкції сьогодні практично повністю витіснили вікна з дерева. Встановлюючи їх, можна досягти хороших звуко- та теплоізоляційних якостей. При цьому важливо грамотно виконати укоси на вікна.

Укоси на вікна

Помилки при оформленні віконного отвору неприпустимі. Неправильно підібраний матеріал, порушення в технології виконання робіт загрожують проблемами. Якщо між стіною та склопакетом залишиться простір, через нього всередину приміщення проникатиме волога, холодне повітря. Як наслідок, з'являться плями цвілі, на стеклах конденсуватиметься волога.

Які функції виконують укоси на вікнах?

 

Укоси – це ділянки віконного отвору, що знаходиться між стіною та рамою. Вони розташовуються всередині, з боків та зверху каркасної частини вікна. Розрізняють зовнішні та внутрішні укоси.

Багато хто не надає особливого значення оформленню віконного отвору після установки склопакетів. Вважається, якщо вікно змонтовано та запінено, то із зовнішніми укосами можна почекати. Але це неправильно.
Укоси на вікна 2

Залишати надовго відкриту монтажну піну категорично не можна. Цей матеріал має гігроскопічні властивості. В осінньо-зимовий період піна насичує вологу, яка на морозі почне розширюватися та псуватися. Тому необхідно подбати про оформлення отвору якнайшвидше після встановлення металопластикових вікон.

Внутрішні укоси можна закрити пізніше. Особливо якщо йдеться про капітальний ремонт із переплануванням. Цей етап робіт можна виконувати перед початком обробки стін.

Який варіант кращий?

 

Раніше, коли вікна були переважно з дерев'яними рамами, прорізи зашпаровували цементною сумішшю, після чого фарбували. Сьогодні є кілька варіантів. Вибір того чи іншого способу залежить від бажаного результату, бюджету, ремонту.

Укоси з гіпсокартону

 

Гіпсокартон – популярний будівельний матеріал, який використовується у оздоблювальних роботах повсюдно. З його допомогою можна швидко і без особливих зусиль відновити цілісність ділянок стіни, що прилягають до віконної рами.

Укоси на вікна 2

Принцип наступний. Спочатку споруджують каркас із металевого профілю. Далі його обшивають листами гіпсокартону. Між стіною та каркасом прокладають шар утеплювача (мінеральну вату, пінопласт).

Після цього укоси шпаклюють і фарбують. Якщо ділянка стіни не надто пошкоджена, то гіпсокартон можна посадити » на монтажну піну, шпаклівку чи клей. Для оформлення зовнішніх укосів потрібно вибрати вологостійкий гіпсокартон.

Переваги:

  • невисока вартість;
  • можливість утеплення;
  • висока швидкість робіт;
  • ідеально рівна поверхня без особливих зусиль;
  • довговічність (при дотриманні технології монтажу).

До мінусів варто віднести невисоку механічну міцність (при ударі можуть з'явитися тріщини), схильність до накопичення вологи (конденсат негативно позначається на терміні служби укосів).

Укоси із пластику

 

Зробити укоси з того ж матеріалу, що і віконну раму – непогана ідея. У готовому вигляді вся конструкція виглядає акуратно і добре вписується в різні інтер'єри. Для робіт використовують ПВХ-панелі, які складаються із двох листів, з'єднаних між собою ребрами жорсткості. Товщина листа дорівнює 1 см.

Принцип монтажу схожий на установку гіпсокартонних укосів: спочатку зводиться каркас, після чого до нього кріпляться листи пластику. При цьому на відміну від гіпсокартону не потрібне фінішне оздоблення поверхні.

Переваги:

  • швидкий та нескладний монтаж;
  • можливість використовувати одночасно з утеплювачем;
  • вологостійкість;
  • можна вибрати колір із імітацією будь-якої текстури;
  • довговічність.
Укоси на вікна 2

Мінус – висока вартість. Можна знайти у продажу недорогий пластик, але в такому разі розраховувати на тривалий термін служби обробки не варто. Також пластикові укоси можуть пошкодитися від удару.

Укоси з сендвіч-панелей

 

На відміну від попереднього варіанта укоси із сендвіч-панелей більш надійні. Конструктивно – це ті ж листи пластику, тільки між ними знаходиться прошарок з пінополістиролу. Укоси із сендвіч-панелей виходять «теплими», ідеально рівними, довговічними. З мінусів – ті ж пункти, що й із пластиковими панелями: висока вартість можуть пошкодитися при механічних ударах.

Укоси на вікна 2

Оформлення отвору штукатуркою

 

Цей метод підходить як для оформлення внутрішніх, так і зовнішніх укосів. Для цього використається штукатурка для фасадних робіт. Спочатку наноситься шар, щоб позначити кут світанку, далі – щоб вирівняти поверхню. Наприкінці виконується шпаклівка фінішною сумішшю, укоси ґрунтуються та фарбуються.

Переваги:

  • довговічність;
  • надійність;
  • міцність;
  • простість ремонту.

З недоліків можна назвати складність – цей вид робіт можуть виконати лише фахівці з досвідом. Між рамою та стіною неминуче з часом з'являться тріщини.

Укоси на вікна та балконні блоки у Кривому Розі

 

Компанія Віконт працює на ринку металопластикових конструкцій понад 15 років. За цей період невеликий цех перетворився на велике підприємство із серйозним обладнанням та масштабними виробничими площами. Тисячі задоволених клієнтів та позитивні відгуки клієнтів свідчать про професіоналізм майстрів та високу якість послуг, що надаються.

Компанія Віконт у Кривому Розі пропонує металопластикові вікна та балконні блоки перевірених брендів. Фірма реалізує продукцію Veka, Rehau, KBE, WDS, Steko, Конкорд, Vikra. Також можна замовити укоси на вікно.

Залиште нам повідомлення

Як ми можемо Вам допомогти?

Заповніть поля
Дякую! Ваш лист відправлений