Металопластикові вікна: як підготувати конструкції до зими?

підготовка металопластикових вікон до зими

Металопластикові вікна є сучасним символом комфортного та теплого життя. Щоб максимально максимально продовжити термін і їх експлуатації і при цьому забезпечити надійний захист від холодів, важливо заздалегідь продумати турботу про конструкції перед початком зими. Весь процес не забере у вас багато часу і не вимагатиме таких великих фінансових витрат, адже на відміну від старих дерев'яних конструкцій, якісні пластикові вікна не потрібно додатково утеплювати і заклеювати на зиму.

Зміст

Основи догляду за металопластиковими конструкціями

Зима є тим часом року, коли тепла обстановка в наших будинках стає як ніколи раніше цінною. У цей період року фахівці радять звертати максимально можливу увагу процесу правильної підготовки вікон. Адже хто б і щоб не говорив, а саме віконні конструкції виступають як бар'єр між холодом на вулиці та затишком усередині кожної будівлі.

підготовка металопластикових вікон до зими

Перед тим, як ви підготуєте конструкції до зимової пори року, важливо ретельно оглянути їх та оцінити поточний стан кожного окремого вікна. Обов'язково перевірте роботу фурнітури. Придивіться до її зовнішнього вигляду та поточного стану. Обов'язково перевірте ущільнювачі з дренажними отворами.

Пам'ятайте, що від якості роботи віконної фурнітури буде залежати комфортність експлуатації всієї віконної конструкції. Тривалість роботи всього вікна в свою чергу залежатиме від того, який бренд його виготовив, яка поточна комплектація і яка систематичність догляду за самим вікном. Віконна фурнітура змащується щонайменше один раз на рік. Фахівці радять обов'язково робити таку маніпуляцію перед зимою. Для цього можна використовувати:

Кожен рухомий механізм фурнітури будь-якого вікна аналогічно важливо добре обробити. Починайте процедури з верху і поступово зміщуйте вниз. Закінчивши обробку, кілька разів закрийте та відкрийте вікно. Між циклами закривання та відкривання переведіть стулку в режим провітрювання. Таким чином ви зможете вплинути на процес рівномірного розподілу мастила по тих місцях, де є притирання механізму, що рухається.

Регулювання металопластикових вікон

Якщо у роботі віконної фурнітури ви помітили певні проблеми, вам не обійтися без грамотного регулювання. Перед настаннями холодів важливо перевірити кожне окреме вікно щодо щільності прилягання стулки. З цією метою в прихлоп стулки необхідно вставити аркуш паперу і потім закрити вікно. Якщо ви. без особливих зусиль змогли вийняти цей листок, необхідно збільшити притискне зусилля стулки і тим самим перевести її в так званий зимовий режим. Навесні відповідно притискне зусилля необхідно послабити.

підготовка металопластикових вікон до зими

Ущільнювачі з дренажними отворами

Основним завданням будь-якого гумового ущільнювача прийнято вважати підтримку геометричності віконної конструкції в закритому режимі стулки. Тривалість експлуатації залежатиме від того, з якого саме матеріалу виготовлений сам механізм і яка в нього на даний момент еластичність.

підготовка металопластикових вікон до зими

Якщо правильно і систематично доглядати за ущільнювачем, то в кінцевому підсумку можна буде зберегти початкові заводські параметри вікна. Перед зимою необхідно змастити сальники спеціальним засобом для догляду. У складі такого засобу є масло на силіконовій основі. Це масло не тільки суттєво покращить еластичність, але й додатково зможе запобігти утворенню будь-яких мікротріщин. Плюс до всього іншого також важливо пам'ятати про те, що ця олія додатково посилить водовідштовхувальні властивості.

Про що ще обов'язково потрібно пам'ятати?

До початку зими необхідно ретельно вимити вікна та зняти з них москітну сітку. Взимку такі сітки є абсолютно марними. Якщо ви не хотіли б, щоб структура ниток таких сіток була поступово зруйнована низькими температурами, і щоб потім вам необхідно було купувати нові москітки, зніміть їх на цей період року. Ту москітну сітку, яку ви зняли, необхідно добре пропилососити і помити за допомогою спеціального мильного розчину. Після її висихання відправте її в комору або на зимове зберігання за шафу.

підготовка металопластикових вікон до зими

Для очищення металопластикового профілю можна використовувати будь-який засіб для миття посуду або звичайний мильний розчин. Сьогодні в реалізації є величезний асортимент спеціальних засобів, що спрощують догляд за пластиковими віконними профілями. Такі засоби можуть легко усувати різні забруднення. Їх також можна використовувати для втілення в реальності тих чи інших завдань.

підготовка металопластикових вікон до зими

Окрім металопластикового профілю також важливо подбати про очищення склопакета. Таку маніпуляцію проводять із використанням рідких миючих. Зайдіть у будь-який магазин побутової хімії та зможете підібрати засіб з будь-яким складом. Пам'ятайте, що до складу таких миючих засобів не повинні входити розчинники з абразивними частинками. Це для таких конструкцій категорично заборонено.

Перед початком зими переконайтеся, що ви зняли та очистили москітну сітку з кожного вікна, помили склопакет з віконною рамою, комплекти ущільнювачів та фурнітури. Крім того, перевірте обробку механізмів фурнітури, що притирають, відрегулюйте фурнітуру, переведіть стулку на зимовий режим експлуатації. Ну і звичайно ж обов'язково перевірте мастило гумових ущільнювачів спеціальними речовинами на силіконовій основі та очищення дренажних каналів.

Якщо раптом у вас виникнуть певні складнощі з будь-якими з вищезгаданих маніпуляцій, завжди можна звернутися до фахівців. Вони не тільки проконсультують вас, вичерпно відповівши на ваші запитання, а й професійно допоможуть.

03.09.2024
Автор: Антон Коваленко
Залиште нам повідомлення

Як ми можемо Вам допомогти?

Заповніть поля
Дякую! Ваш лист відправлений