Як помити жалюзі

Жалюзі радують 363 дні на рік. З ними можна вимкнути сонце, коли заманеться. Не дивитися на остогидлих ранкових спортсменів. Спокійно спати в повний місяць. Одні плюси.

Хоча ні. Кілька днів ці хитро зроблені штуки на вікнах вганяють у паніку. Один раз за класикою – перед Великоднем. Другий у всіх по-різному, але частіше – напередодні приїзду гостей. Загалом, коли прийде генеральне прибирання, жалюзі доведеться помити і все це пахне неминучістю.

Тим, хто має інтернет, страшно лише вперше. Потім вони діляться своїми тривогами з Гуглом, знаходять цей текст і з'ясовують: помити жалюзі насправді реально, не дуже довго і для самих жалюзі безпечно. Ну, якщо з розумом підійти до завдання, звісно.

Як почистити жалюзі з науки? Розповідаю

Експрес-методи: миємо жалюзі, не знімаючи з вікна Якщо альтернативні фіранки не дуже брудні, можна відмити їх швидко та на місці. Наприклад, пароочисником. Після обробки пором достатньо протерти ламелі сухою ганчіркою, щоб видалити бруд, що розм'якшує.

Впоратися без пароочисника теж можна. Метод підходить для горизонтальних та вертикальних жалюзі із пластику або металу:

Радикальне прибирання: жалюзі йдуть купатися! У ванну відправляються жалюзі з кухні з їх краплями жиру і плямами кіптяви на ламелях. Скуповувати доведеться і всі тканинні жалюзі: рулонні та вертикальні з тканинними смужками. Такий метод не підійде для виробів, виготовлених з іржавіючого металу.

Помити жалюзі у ванній нескладно:

Як помити жалюзі з тканини?

05.06.2024
Автор: Антон Коваленко
Залиште нам повідомлення

Як ми можемо Вам допомогти?

Заповніть поля
Дякую! Ваш лист відправлений