З чого складаються міжкімнатні двері

Міжкімнатні двері – дуже помітний елемент інтер'єру, щоб до її вибору підійти легковажно. Але щоб вибрати двері правильно, потрібно розуміти, з чого вони складаються – інакше ви ризикуєте неправильно зняти виміри та купити невідповідні двері.

Зміст

Типи дверей та їх конструкція

Перш ніж розглядати, з чого складаються двері, варто вивчити типи міжкімнатних дверей. Тому що конструкція залежить від типу, відповідно і елементи будуть різними.

міжкімнатні двері Віконт Кривий Ріг

Виділяють три типи міжкімнатних дверей:

Розпашні двері

Класичний варіант, доступний у різних виконаннях. Солідні дерев'яні з масиву, демократичні з МДФ, стильні зі скла - двері виробляються в будь-яких варіантах, в будь-яких розмірах. Вони можуть бути одностулковими або двостулковими.

З чого складаються двері розпашного типу:

Таким чином, основа конструкції дверей - короб і полотно, яке навішується на короб за допомогою петель.

Розсувні

Як відомо з назви, такі двері не відчиняються, а розсуваються. Складаються вони можуть з однієї, двох або навіть трьох стулок. У конструкцію розсувних дверей входять:

міжкімнатні двері Віконт Кривий Ріг

Складні

У таких моделях дверне полотно не відчиняється і не відходить убік, а складається, як гармошка чи книжка. Вирізняють і відповідні конфігурації складних дверей. "Книжки" складаються вдвічі (відповідно, складаються з двох частин), "гармошки" складаються з декількох частин, тому складаються в гармошку. При цьому двері можуть бути і одностулковими, і двостулковими.

міжкімнатні двері складні Віконт Кривий Ріг

У конструкцію складних дверей входять:

Фурнітура.

Полотно дверей: огляд конструкцій

Щитові

Такі полотна складаються з каркасу (рамки) із дерев'яних брусків. До каркаса кріпиться листова або набірна обшивка – з фанери, ДСП, МДФ чи дерева. Порожнину дверей заповнюють звукоізолюючим матеріалом або такими ж брусками. Щитові двері гладкі, не мають декору. Вона достатньо міцна, забезпечує хорошу звукоізоляцію. Дизайн щитових дверей може бути різним, тому що все залежить від її оздоблення, тому щитові полотна можна назвати універсальними.

міжкімнатні двері складні Віконт Кривий Ріг

Фільончасті

Їх можна назвати класичними. У таких дверях є дерев'яна рама, що складається з двох або більше фрагментів. Кожен фрагмент оснащений фільонкою - рамкою, що виступає, що надає двері рельєф і виразність. Внутрішня частина рамок заповнюється або таким же матеріалом або склом. Фільончасті двері роблять із масиву дерева або МДФ, хоча є і пластикові, алюмінієві моделі. Оздоблення – емаль, ламінація або обклеювання шпоном. Це розстібні, одностулкові або двостулкові двері, які ідеально підходять до класичних та деяких сучасних стилів.

Цілісноскляні

Полотно дверей складається з цілісного шматка скла, без рами. Скло може бути прозорим, матовим, з малюнком або іншим оздобленням. Петлі чи ролики кріпляться безпосередньо на скло. Такі двері гарні, підходять до багатьох сучасних інтер'єрів. Але при монтажі вимагають акуратного та професійного поводження.

Рамні

Такі двері складаються з алюмінієвого чи пластикового профілю, в якому закріплено склопакет чи одинарне скло. За конструкцією вони можуть бути як розстібними, так і розсувними. Розсувні варіанти часто встановлюють на виході на балкон або терасу в зимовий сад. Орні універсальні, однаково добре підходять для будь-якого приміщення.

Як вибрати конструкцію дверей

міжкімнатні двері складні Віконт Кривий Ріг

При виборі конструкції, матеріалу дверей зверніть увагу на такі моменти:

І, звичайно, важливу роль відіграють вимоги щодо естетики дверей, її дизайну. Але вибір міжкімнатних дверей великий, тому нескладно підібрати варіант як до класичного, так і до сучасного інтер'єру.

20.05.2024
Автор: Антон Коваленко
Оставьте нам сообщение

Как мы можем Вам помочь?

Заполните необходимые поля
Спасибо! Ваше письмо отправлено